Печатење книги и списанија, изборот на хартија е голема крива на учење.

2021-02-27

Печатење книги и списанија, изборот на хартија е голема крива на учење.

Избор на хартија.


(1) ролни хартија
Мрежите се ролни хартија што се користат за ротационо печатење, чија ширина е генерално фиксна големина и должина може да достигне неколку километри. Може постојано да се пренесува за време на печатењето, главно за печатење весници, промотивни постери во супермаркети и други печатени материјали со многу отпечатоци. Слика 1 покажува дека ролните хартија.
2ï¼ lat Рамна хартија

Хартијата исечена на правоаголници што се користи за печатење лимови е рамна хартија. При печатење, написот е секогаш еден лист, па еден лист надвор, без разлика колку е брз процесот, сепак еден лист наречен „печатење лист“, што е мнозинство од книги, книги, постери со методот на печатење. Слика 2 покажува купишта и купишта рамна хартија.


Бакарна хартија


Карактеристики: обложена хартија, хартија за обложување за печатење, мазна површина на хартија, висока белина, дистрибуција на влакна од хартија, униформа дебелина, мало истегнување, добра еластичност и здрава отпорност на вода и својства на истегнување, апсорпцијата на мастилото и состојбата на примање е одлична.

Употреба: Главно се користи за печатење на корицата и илустрација на стари книги и списанија, слики во боја, сите видови суптилно рекламирање на стоки, примероци, амбалажи на стоки, трговски марки итн.


Flat paper


Граматика: Граматиката на обложена хартија има неколку видови на 100, 157, 200, 250, 300, 400 и 450 грама.


Мат хартија


Characteristics: Мат хартија, formally known as non-glossy coated paper. When observed in daylight, it is less reflective than coated paper. Generally, matte paper is thinner and whiter than the copper plate, more ink-eating, and more rigid and cheerful, unlike copperplate paper is easy to deform.
Употреба: Албуми со производи со висок степен, производи што покажуваат елегантен и едноставен стил (како што се инструменти, слики, антиквитети, итн.) Или списанија со фотографии или илустрации, портфолија, итн., Не се фокусираат на покажување на ефектот на светлината.
Grammage: Мат хартија has several grammages of 105, 128, 157, 200, 250, 300 grams.


Бел картон


Карактеристики: Еднослојна или повеќеслојна комбинирана хартија произведена целосно со изветвена хемиска пулпа и целосна големина, генерално, со тежина од 150g / ㎡ или поголема. Карактеристиките на овој картон се висока мазност, добра вкочанетост, уреден изглед и добра рамномерност.
Користи печатење на деловни картички, сертификати, покани, корици, месечни календари, поштенски разгледници итн.
Граматика: почесто се користат граматики од бел картон од 200, 250, 300, 350, 400 грама итн.

Бел картон


Долинг хартија


Characteristics: "Долинг хартија" should be "offset printing paper" or "offset paper," offset printing paper is a more advanced booklet printing paper, the ratio of printing, stretch rate, and surface Strength has high requirements, acidity and alkalinity should also be close to neutral or weak alkaline.
Употреба: Погоден за печатење на еднобојни или повеќебојни корици на книги, текст, инсерти, слики, мапи, постери, трговски марки во боја и разни производи за пакување.
Grammage: Долинг хартија grammage of 70, 80, 100, 120 grams, etc. more commonly used.

Долинг хартија



Печатење брошури како да дизајнирате за да постигнете добри резултати


Говорејќи за печатење брошури, повеќето луѓе ќе почувствуваат дека ова е деловна активност на издавачот, книга, направи брошура е како значаен и досаден проект. Инаку, нашата деловна активност постојано се развива и подобрува, промовирање на корпоративна култура, ослободување на производи и рекламирање, правење производство на корпоративно списание, дизајнирање албум на производ стана нова гранка на индустријата за печатење брошури, дизајн и печатење на албумот со брошури е во согласност со печатењето на брошурата.


Во традиционалната индустрија за печатење брошури, процесот на печатење брошура и постапките за подобрување на квалитетот на книгите и списанијата, проширувањето на продажбата на книги и списанија е од клучно значење. Истото важи и за дизајнот и печатењето на корпоративни публикации. При дизајнирање и печатење брошури, сите дизајнери, компании за печатење и клиенти треба да комуницираат навремено, според специфичната употреба на списанието, да изберат да ги развијат барањата за процесот на печатење и аранжманите за процесот што најдобро ги задоволуваат реалните потреби за да се постигнат најдобри резултати за печатење.

Ние работиме во индустријата за печатење брошури многу години; ние сме многу добри по продажбатаКина печатач за книги

КПРИНТИНГима многу искуство да сподели со вас;

Ве молиме, кажете ни ги вашите потреби и нашите инженери ќе ве контактираат.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy